Balett streching eszközei

Balett streching eszközei

Kategória: Magazin

A balett streching és pilates eszközei:

Mivel órákon is gyakran használunk erősítéshez és tágításhoz különböző kellékeket, összegyűjtöttem nektek párat, hogy segítségetekre legyek a beszerzésükhöz.

Gumiszalaggumiszalagok:

Különböző színű és erősségű gumiszalagokat, gumihurkokat, gumiköteleket lehet kapni a szaküzletekben, sportáruházakban. A spicc fejlesztésére, a test összes izmának erősítésére, valamint nyújtáshoz használjuk ezeket.

Kisméretű gumilabdák:labda

Boka közé befogva relevézéshez remek, valamint a talp átmasszírozásához is használjuk ezeket az 5-10cm átmérőjű labdákat.

Pilates henger:

A test összes izmának erősítéséhez ajánlott, de leginkább a hátizmok, a hát rugalmasságának fejlesztéséhez nélkülözhetetlen eszköz.

Jóga téglák:

Amikor már a spárgánk nagyon közel van a talajhoz és már csak pszichés gátak akadályozzál a lecsüccsenést, érdemes használni őket, a későbbiekben pedig a ‘túlnyújtáshoz’ is remek segítséget adnak, akárcsak a steppadok, dobbantók, pilates henger használata.

I-flex

I-flex:

A legegyszerűbb módszere a magasabb developpék eléréséhez. Gumiszalaggal is szoktunk strechingeken ezzel a módszerrel nyújtani, de az I-flex segítségével kevésbé fárasztó, mivel nem kell a rugalmas ellenállással is hadakozni.

Balett rúd:

A legalkalmasabb használati tárgyunk mindenre, nyújtáshoz is remek eszköz.

Léteznek a spicc ‘betörésére’ alkalmas segédeszközök is, de ezeknek addig nem látom értelmét használni, amíg a talp nem elég erős. Ennek fejlesztéséhez a gumiszalag a legjobb, valamint a kistörölköző gyürkézése lábujjakkal, bekarmolászás és egyéb órákról ismeretes gyakorlatok. Spicc cipőt használó táncosoknak természetesen a cipőjükben való rengeteg relevézés, pliében áttörés nagyon hasznos és hatásos.


Facebook

Kérdőív órarend igényére

A kérdőív kitöltésével tisztább képet kapok a potenciális vendégkör igényeiről. Ezáltal több olyan embernek tudok jobb lehetőségeket kínálni, aki szeretne a foglalkozásaimon részt venni, de bizonyos tényezők meggátolják ebben. Törekszem arra, hogy vendégköröm számára a lehető legmagasabb fokú kényelmet teremtsem meg. Az alábbi LINKRE kattintva kitöltheted a kérdőívet.

Esemény Naptár

<< 2021 aug >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

iDancestore – Bolt és webáruház

Magyarország legjobb táncszaküzletében az iDancestore - Bolt és webáruházban mindent megtalálsz, amire az óráimon szükséged lehet.

Feliratkozás a hírlevelünkre