,,Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert,
akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.”

/Hemingway/

Közeleg ‘A nagy nap’? Az esküvő egy nagyon fontos momentuma a nyitótánc. Ahhoz, hogy ez jól sikerüljön, érdemes időben elkezdeni utánajárni a tánciskoláknak, tánctanároknak, hogy a számunkra legmegfelelőbb helyet találjuk meg.

Miért tanuljatok nálam?

Mert egy jól képzett, több éves tapasztalattal rendelkező oktató irányítása alatt biztosak lehettek a sikeretekben. A társastáncok majd minden formájában jártas vagyok, 12 éves táncos pályafutásom során rengeteg ismeretre tettem szert mind társastáncokat, mind formációkat tekintve.

Mikor érdemes megkezdeni az esküvői táncok betanulását?

A legoptimálisabb 2-3hónappal esküvő előtt. Természetesen ez több dologtól is függ: mennyire sűrűn tudtok jönni órázni, voltatok-e már táncórákon vagy most készültök először jönni.

Miket szokás egy esküvőn táncolni?

Nyitótánc:

A vacsora végeztével táncolja a menyasszony és a vőlegény, ezzel jelezve, hogy innentől szabad a parkett a vendégek számára. Általában ez bécsi keringő szokott lenni, de lehet angolkeringő is akár. Az utóbbi időben egyre népszerűbbek az amerikai show stílusú táncok is, mikor a klasszikus koreográfiára számító vendégsereglet legnagyobb megdöbbenésére átvág a történet egy vidám, bohókás táncba, például swingbe, hip-hopba vagy electrik boogieba.

Báltermi táncok:

A vendégek is szívesen táncolnak, így a nyitótánc után angolkeringőre, bécsi keringőre vagy egyéb báltermi táncokra nyílik lehetőség: köztük tangóra, slowfoxra is akár, igény szerint.

Menyasszonytánc:

‘Eladó a menyasszony!’ – kiáltja a vőfély. Az asztalra kikerül a letakart rosta, melybe a rokonok, akik felkérik egy táncra a menyasszonyt, ajándékokat, jókívánságokat vagy pénzt tesznek. Az illem úgy kívánja, hogy a menyasszony először a vőlegény rokonaival táncoljon, jelezve azt, hogy a család befogadta. Vannak esküvők, ahol egyidejűleg ezzel vőlegénytánc is zajlik.

Gyertyafény keringő:

Az utolsó tánc a menyasszonyi ruhában éjfél előtt. Az ifjú pár, kezükben gyertyával táncolnak körbe a teremben, a lámpákat leoltják, csak az asztalokon lévő mécsesek és a pár gyertyája ég, a család és a barátok kezükben az asztalokról elvett mécsessel körülállják a párt, akik így táncolnak ki a teremből és mennek átöltözni. Ez minden esetben angolkeringő szokott lenni.

Meglepetés tánc:

Megérkezik éjfél után a pár, immár Újasszony és Újemberként, majd közös táncukkal nyitják a hajnalig tartó mulatságot. Ez általában szenvedélyesebb zenére történik. Lehet rock’n roll, salsa, cha-cha-cha, argentin tangó, de bármi, ami hozzátok közel áll.

Divattáncok és csárdás:

A meglepetés tánc után ismét a násznépé a parkett, az est hátralevő részében felszabadult hangulat uralkodik, ilyenkor jellemző a mulatós zene, de vannak lakodalmak, ahol ehelyett inkább a rocky szól egész éjjel.

Betanítás:

A táncórák magánóra jellegűek, de igény szerint akár többen is jöhettek, ez esetben sem emelkedik az óradíj. Rengeteg esküvőn használt zeném van, tudtok nálam is válogatni közülük, igény esetén össze is tudom vágni ezeket, de hozott zenére is tudunk dolgozni. Lehetőség van az összes tánc betanulására és a násznép számára is tudok biztosítani órákat, hogy az esküvőn magabiztosan és felszabadultan szórakozhasson mindenki.