Miért gyere balettozni?

A balett kecsességet, formás izmokat és kitartást ad. Az órák mindig nagyon jó hangulatban telnek. A klasszikus zene, a szép mozgás és a női társaság feltölt lelkileg és fizikailag egyaránt.

Ülőmunkát végző hölgyeknek fokozottan ajánlom, mert a balett gimnasztika és maga a klasszikus tánc a teljes elérhető mozgástartományon dolgoztatja izomzatot, valamint a sok ülésnek tulajdonítható megrövidült medencetájéki izmokat más mozgásformákkal ellentétben teljes hosszukon megmozgatja, aktívan nyújtja.

Milyen szinten zajlik az oktatás és kik látogatják az órákat?

Szerencsére mára már minden korosztálynak és tudásszintnek megfelelő csoportom van. Felnőtteknek teljesen kezdő szinten a Fonteyn csoportot ajánlom, azoknak, akik már valamennyit tanultak, fejlődtek, vagy nagyon lelkes kezdők és nem riadnak vissza a kihívásoktól a Petipa csoportot ajánlom. Azoknak, akik magas szinten táncolnak, spicc technikájukat is szeretnék csiszolni, a Vaganova csoport a legmegfelelőbb

Az órákat szerencsére már bátran látogatják a felnőttek is, de sajnos még mindig sokan abban a tévhitben keresik a kifogást, hogy mindenki, aki balettozik az vékony, ezért vágyakozva ismételgetik, hogy MAJD először lefogyok, és majd utána megpróbálom. Kérlek, ezt ne tegyétek, inkább gyertek órára! 🙂 Senki alkati adottságai nem foglalkoztatnak különösebben, sokkal inkább érdekel, hogy jól érezzétek magatokat és fejlődjetek, izmosodjatok, kecsesedjetek.

A vágyott Long&Lean alkat kizárólag balettal érhető el! Fitnesz teremben, súlyok alatt sosem érhető el.

Hogyan zajlanak az órák?

Felnőtt csoportokban az órákat talajon kezdjük, majd a nagyon alapos bemelegítésnek úgymond még a részeként elvégezzük az összes rúdgyakorlatot. Kezdő szinten még eleinte ez teszi ki az órák szinte teljes egészét. Haladó szinten már rúdnál bemelegítünk két zene alatt, majd végigmegyünk a rúdgyakorlatokon, ezt egy rúdra feltett lábas erősítés-nyújtás követi, majd rátérünk a center munkára, diagonálokra, mindenféle allegrókra.

Spicces haladó szinten rúd után cipőt húznak a táncosok és centeren már úgy teljesítik a feladatokat.

Milyen felszerelésre lesz szükséged?

Elérkeztünk a balett leges legjobb részéhez! 🙂 Minden nő imád vásárolni és szép ruhákat felvenni. A felnőtt klasszikus órán mindenki igényeinek megfelelő ruházatban jöhet, itt már nincsen kötelező egységes uniformis. Az alap darabok, mint a balett harisnya, gyakorló cipő, balett dresszek repertoár szoknyák, balett sortok, nadrágok már mindenféle gyönyörű fashion line kivitelben elérhetőek.

Az órákra mindenképpen érdemes balett kontyba tekerni a hajat, mert forgásokkor az arcba csapódik, kiránt az egyensúlyból könnyen. A magazin rovatban találtok leírást az elkészítéséről és a kellékeiről. Maga a precíz megjelenés is hozzájárul az órák remek hangulatához, a magabiztossághoz és a profizmushoz. Ha már úgy nézünk ki, mint egy profi, mások is hamarabb elhiszik, hogy azok vagyunk!

Hol szerezhetők be a tánckellékek?

A hazai tánckellékesekben, ezek közül is a legnagyobbat ajánlom, mely világszínvonalú üzlet és a legkiválóbb márkákat kínálja:

www.idancestore.eu

Külföldről rendelve is gyönyörű darabok szerezhetők be:

uk.blochworld.com

paris.sansha.com

www.dancedirect.com

Kellemes nézelődést kívánok!